5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Ekseriya yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu evgin çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanların yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Gereç: Yangın baplarında ekseri çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanmalidir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, elan çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duygulu davranılmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara amelî olarak test edilmekte ve Yangın Kapısı onaylanmaktadır.

şayet bir yangın kapısı için fiyat aralıkştırması örgülıyor ise bu durumda en iyi alternatif ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile paylaşmak ve buna nazaran en esaslı hediyeı kabul etmek olacaktır.

Bapnın bediiyat konstrüksiyonsı ve istek edilen aksesuarların kullanımı fiyatı direkt olarak etkilemektedir.

Antrparantez Yangın Kapısının üzerinde kâin panik bar kilit sisteminin bile sorunsuz çalıştığından tehlikesiz olunmalıdır.

midein yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çkızılışıp çtuzakışmadığını periyodik kontroller ile takip geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini bulmak önemlidir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin yerı teselsül opsiyonel olarak hileınan hidrolik kısım ile daha sık yararlanma katkısızlanabilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlamış olurında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla birlikte oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak hızla tahliye olmasını sağlayan bu hâl hayat kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page